Pályázatok

 

DAOP-1.1.1/AC-11-2012-0005


A Móraép Városüzemeltetési, Szolgáltató és Kereskedelmi Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság közel 296 millió forintos támogatást nyert a Dél-alföldi Operatív Program keretében a „Homokhát Térségi Agrár- Ipari Park fejlesztése” című, DAOP-1.1.1/AC-11-2012-0005 kódszámú projekt megvalósítására. A Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft közreműködésével futó projekt közel nettó 493 millió forintos összköltségvetésű beruházásából az Ipari Park korszerű infrastrukturális fejlesztése valósul meg.

A projekt három fő elemből tevődik össze: az Ipari Parki Szolgáltató Központ létesítményeinek fejlesztése egy új szerelőcsarnokkal, informatikai hálózattal, illetve az ipari park közterületein vonalas infrastruktúra modernizálása és építése (ivóvízvezetékek, szennyvízvezetékek és tűzoltóvíz-vezetékek építése, csapadékvíz-elvezető csatornák építése), valamint útaszfaltozás.

A fejlesztés eredményeképpen a Homokhát Térségi Agrár-Ipari Park versenyképes befektetési lehetőséget fog biztosítani a Dél-alföldi régióba települő vállalkozásoknak.

Ipari park Mórahalom Ipari park Morahalom 2

 

 

DAOP-1.1.1/A-2008-0009

A Móraép Városüzemeltetési, Szolgáltató és Kereskedelmi Nonprofit Közhasznú Korlátot Felelősségű Társaság a Nemzeti Fejlesztési Terv II. Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Program keretében a DAOP-1.1.1/A-2008-0009 azonosító számú, „Vállalkozói Inkubátor Központ létrehozása Mórahalmon” című pályázata megvalósításához támogatásban részesült. A beruházás összértéke 300.000.000 Ft, melyből a támogatás mértéke 49,22 %, azaz 147.660.000 Ft. A fennmaradó 152.340.000 Ft önerőt a Móraép Kft. 100 %-os tulajdonosa, Mórahalom város Önkormányzata biztosította. A projektet támogató Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében eljáró közreműködő szervezet a DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség.

A projekt megvalósítási időtartama 24 hónap, melynek folyamán 4 db könnyűszerkezetes, fém vázszerkezettel és szendvicspanelekkel épülő komplexum jött létre több, mint 2000 m2-es hasznos felülettel. A beruházás Mórahalom nyugati kapujában, a kialakulóban lévő új szolgáltató városrészben kapott helyet. A kialakítandó 9 db üzemcsarnok-egységet kezdő, illetve még felfutó fázisban lévő vállalkozások kedvező feltételekkel bérelhetik. A nyújtani kívánt szolgáltatások révén a betelepülők élvezhetik az inkubátor jellegből adódó előnyöket, ugyanakkor versenyképes színvonalú ingatlanban szolgálhatják ki ügyfeleiket.

Vállalkozói inkubátor központ Mórahalom

Vallalkozoi inkubator kozpont Morahalom 2Vallalkozoi inkubator kozpont Morahalom 3